Renhold
Du er altid velkommen til at kontakte os vedr. tips om grundig renhold af din bøjle.

Behandlinger

Renhold

Hvordan holder jeg bedst min bøjle ren?

På dagen, hvor bøjlen limes på tænderne, får alle patienter en grundig instruktion i renhold af tænder og bøjle og medgives en solobørste.

Det er vigtigt at lave sig et system, når man børster tænder, så man husker alle tandflader. Man skal børste både ovenfor og nedenfor bøjlen, på bøjlen, på tyggefladerne og på bagsiden af tænderne. Solobørsten er god til at komme ind til steder, hvor den almindelige tandbørste ikke kan nå.

Af andre hjælpemidler kan man bruge Superfloss, som er en tandtråd specielt velegnet, når man har bøjle på. Superfloss har en stiv ende, som gør det nemmere at stikke den ind imellem tænderne.

En aftagelig bøjle skal tages ud og børstes, når man børster sine tænder. Bøjlen skal børstes i koldt eller lunkent vand. Man kan evt. bruge håndsæbe, da man ikke må bruge tandpasta. Tandpasta ridser bøjlen og gør dermed bøjlen mere modtagelig overfor bakteriebelægninger.

I tilfælde af kalkaflejringer (tandsten) på bøjlen, kan den lægges i en blanding af husholdningseddike og vand inden bøjlen børstes grundigt.

Renhold